"Camí escolar", Fina Mayol (EBM La mar xica)

El projecte de Camí Escolar el definim com a una estratègia educativa, de participació i de barri que compta amb un gran potencial transformador i de millora de l'entorn físic i relacional, si es parteix de l'educació en valors i la recuperació dels espais públics com espais de convivència. Però si ens centrem en allò que significa fer Camí Escolar per a les nenes i els nens, ens adonem que les actuacions i implicació de les families i escola són primordials.

Pares i mares han de donar importància a la transmissió de valors, no només als propis fills/es, germans/es, sinó a tots els que utilitzen aquest espai. L'escola, al marge de les sortides fora del centre d'infants, on observem i parlem sobre tot el que veiem, també tenim molt present conversar sobre el que passa quan venen o van pel carrer, com ho fan, amb qui, si s'han trobat algú, si es paren a xerrar amb la gent, ... també tenim costum de saludar a tothom qui entra a l'aula i saber qui és i què fa, ens interessem pel que passa en altres grups i/o espais, i moltes altres accions que ajudin a les nenes i nens a entendre les normes d'educació com el que són, un bon canal de comunicació entre les persones.

En resum, pretenem que anar i venir a l'escola es converteixi en una estona agradable, lúdica i educativa, però amb la finalitat que els infants creixin com a ciutadans responsables del barri.

Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog