"El parlament del Baixeras", Mercè Vilalta i Mercè Garcés (Escola Àngel Baixeras)

Es tracta d'un projecte destinat a l'alumnat de Primària. Les assemblees i els parlaments són espais on els i les alumnes viuen el funcionament democràtic de l'escola. Són els moments on poden opinar i aportar idees per a millorar el dia a dia del centre. D'aquesta manera, participen activament i tenen la possibilitat de prendre decisions.

El parlament el configuren els delegats i delegades de cada grup classe o assemblea i és dinamitzat per la directora i la cap d'estudis. La finalitat del parlament és ser un espai de trobada i diàleg entre l'alumnat i les mestres per tal de prendre decisions relatives al funcionament del centre. El parlament hauria de servir per a compartir projectes, crear-ne de nous, recollir les inquietuds dels grups classe i col·laborar activament en l'organització de les festes escolars.

La periodicitat de les trobades és trimestral i l'objectiu és que els i les alumnes esdevinguin protagonistes del seu aprenentatge com a ciutadans i ciutadanes crítics i responsables.


Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog