"Diaris de carrer i de ciutadania", Montse Palou (Institut Collserola)

Parteix d'una realitat similar a la del llibre i la pel·licula Diaris de carrer d'Erin Grubell, però propulsant a més la narració escrita i oral, l'empoderament a través dels mitjans audiovisuals, que són el veritable abecedari del nostre temps i del nostre jovent.

Vol oferir als nois i les noies de quart d'ESO un espai obert de reflexió personal, històrica, social i ètica sobre el nostre comportament, estil i forma de vida a la nostra ciutat en el marc de la societat líquida. I, especialment, vol fer peu en l'àmbit de les cultures juvenils. Obrim l'aula a un diàleg sense estereotipificacions i prejudicis a través de la fotografia i el cinema.

Per una banda, el projecte busca l'empatització amb persones reals i històriques (com el cas d'Anna Frank o Francesc Boix) que fan pràctica de valors com l'altruisme, el respecte, la solidaritat, la justicia social, l'amistat, la llibertat, el valor... malgrat que les seves circumstàncies i els seus contextos hagin estat i siguim molt difícils, vitalment i socialment. I, per altra banda, també busca l'empoderament ciutadà, a través del coneixement i contacte amb les institucions i projectes educatius de les mateixes institucions polítiques com a eina per enfortir la seva pertinença i identitat comunitària.

Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog