"Pensem el món conjuntament", Xus de Miguel (Escola Patronat Domènech)

L'alumnat de diferents parts del món treballa en xarxa per reflexionar conjuntament sobre aspectes de la realitat, objectes del seu interés, ... El professorat es connecta per fer, de la investigació de la realitat i la relació educativa, un objectiu compartit. Del contacte directe amb l'objecte d'estudi, la formulació de preguntes, l'elaboració d'hipòtesis i la confrontació entre iguals i amb la realitat estudiada, fem la nostra metodologia.

D'aquesta manera, pensant i decidint conjuntament -des de diferents parts del món, cosmogonies, grups d'edat, realitats socials i culturals, identitats sexuals-, quines característiques desitjaríem tinguèssin els espais que volem habitar, les relacions interpersonals que volem mantenir i la societat de la que volem formar part, i només així, podrem parlar d'un món que tothom senti seu i del que se'n senti partícep.

Per aconseguir aquest objectiu cal, però, que definim primer la realitat que constitueix el nostre punt de partença i el nostre present, per desprès, dissenyar els camins a seguir per atansar-lo. i això passa per posar-nos a pensar el món plegades i plegats, per construir, juntes i junts, el coneixement que constitueix el nostre patrimoni com a espècie.


Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog