"Treball de valors", Assumpta Valls i Laura Gual (Escola Sadako)

S'ofereix a les families la possibilitat de treballar conjuntament amb l'equip de mestres en la tria i el posterior treball entorn del valor. Cada any se'n tria un (el darrer ha estat la valentia) i, llavors, es treballa a través de les següents activitats:

  1. Fòrum: a la intranet de la escola, es crea un fòrum en què hi participen totes les families i l'equip de mestres d'Educació Infantil. Es comparteixen articles, contes, enllaços web i reflexions entorn del valor que treballem.
  2. Maleta viatgera: cada grup-classe disposa de dues maletes que van passant de manera rotativa per tots els alumnes. S'emporten la maleta a casa i amb els pares i les mares miren un conte, parlen de tot allò que els pot fer por, fan un dibuix, expliquen per escrit l'experiència... Cada familia pot fer segons els seus interessos. L'alumne retorna la maleta a l'escola i explica als seus companys/es què ha fet a casa, quines coses li fan por, ensenya el dibuix... Les maletes circulen de febrer a maig.
  3. Festa de cloenda: la comissió s'organitza en diferents grups per preparar diversos tallers (misteri, moviment, cançons, teatre, titelles, conte, plàstica). Es formen grups de pares, mares, nens i nenes, i van passant per alguns dels tallers. Cada grup té un pare o mare que guia que, amb un full de ruta, va conduint el seu grup. Finalment, fem un berenar plegats.
  4. Reflexió final: les mestres, els pares i mares que ho desitgen es poden quedar per compartir impressions al voltant del valor i sobre les activitats realitzades.

Per saber-ne més clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog