"El pregó de la Laia", Marta Blancafort (Escola Projecte)

El plantejament didàctic i la programació facilitada des de l'IMEB i l'oficina tècnica Marinva, obre un nou ventall de possibilitats per treballar amb els infants temes relacionats amb la nostra condició de ciutadans que que s'escauen amb la línea de treball d'educació en valors a l'escola. Treballant des d'una dinàmica col·laborativa, lúdica i des de l'entorn proper, els alumnes poden reflexionar i debatre al voltant de temes de la ciutat com a bé comú i espai de convivència, implicar-se en petits projectes, elaborar les seves conclusions, dissenyar els seus propis compromisos i conèixer millor el funcionament del lloc on vuen i conviuen. Hi ha una programació seqüenciada d'activitats que podem resumir en els següents passos:

  1. Motivació inicial: contextualització del tema objecte de treball a través d'un col·loqui dirigit.
  2. Reflexió individual a partir de les qüestions inicials.
  3. Posada en comú per fer una reflexió conjunta com a grup.
  4. Vinculació de les reflexions de grup a cadascuna de les activitats posteriors.
  5. Elaboració i organització d'arguments per justificar ls opinions en petit grup.
  6. Reflexió final de tot el grup classe sobre el seu paper en el procés de milllora de la ciutat i les accions que poden realitzar per tirar-ho endavant.

Les activitats es desenvolupen utilitzant uns símbols molt entenedors per a cada sessió de treball com l'ull, el cor, la ma i la boca.

Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog