"El baròmetre de la ciutadania", Neus Hereter (Escola Pia Nostra Senyora)

Què significa ser bon ciutadà? De ben segur que si planteges aquesta pregunta a les persones que t'envolten arribaries a la conclusió que la gent té idees molt diferents al respecte. Però i tu, què en penses? T'ho has plantejat mai això?

Per ajudar-te a començar a descobrir-ho, usarem El baròmetre de la ciutadania. És un qüestionari que va nèixer fa tres anys fruit de la feina que varen fer els alumnes de tercer d'ESO. Des de llavors es passa a l'inici de curs a la matèria de Ciutadania i es va actualitzant cada any amb noves aportacions dels alumnes.

Entre tots analitzarem els resultats del qüestionari i veurem quina mena de perfil de ciutadà tenim a la classe, segons prevalguin les respostes A, B o C (Agressives, Assertives o Inhibides). Ens inhibim davant dels problemes? Passem de llarg? Fem com sí que hi som, però en realitat és que no? Tenim la resposta correcte? I l'actitud?

Es tracta de promoure l'autoconeixement i el coneixement del grup com a col·lectiu de convivència segons cadascú s'identifiqui amb un model de resposta davant dels problemes o situacions. Aquest perfil del grup també ens ajudarà a reflexionar sobre les normes de l'escola i la capacitat de sostenir-les o de transgredir-les. Després d'analitzar els resultats i els perfils dedicarem a comentar l'eina en si -el qüestionari-, veurem si ens ha estat útil, si la podem millorar i quin aprenentatge ens ha donat.

Per saber-ne més clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog