"La presència de la familia a l'aula", Cristina de Lara (Escola La Farigola de Vallcarca)


Fa deu anys que portem a terme unes experiències de participació i integració dels familiars a l'escola amb èxit i amb la participació gairebé de totes les families. Portem a terme les següents activitats:


 
  • P3. Participació de pares i mares: L'objectiu és apropar els pares a l'escola, compartint una estona amb el seu fill/es i els seus companys/es durant una tarda. Els pares preparen una activitat per fer amb el grup, que prèviament han parlat amb el tutor/a per definir els aspectes més formals. L'activitat pot ser un conte, representacions, titelles, coses de natura, llocs d'interés, activitat musical i de plàstica, visual, cuina sencilla... i el/la mestre/a fa de col·laborador i dóna suport a l'activitat.
  • P4. Protagonista de la setmana: Cada setmana un/a nen/a és el/la protagonista. A la classe hi ha un racó on el protagonista durant la setmana va col·locant material, fotos, joguines preferides i coses personals, que explicarà als seus companys. Cada dia hi ha un temps dedicat al protagonista i una sessió setmanal destinada a que els companys el dibuixin i parlin d'ells. El protagonista s'emportarà a casa El llibre del protagonista amb els dibuixos dels companys.
  • P5. Els avis i àvies a l'escola: Els avies i les àvies venen a l'escola i expliquen la seva vida, infantesa, treball, anècdotes, canten cançons, expliquen contes, entre d'altres. L'objectiu és fomentar el respecte per la gent gran i apropar dues etapes de la vida tant diferents.

Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog