"Maleta viatgera", Anna Grande (EBM El xalet de la paparera)

Volem que situacions agradables i idònies per als infants traspassin les parets de l'escola i arribin a les cases, on juntament amb les seves families, mares, pares, germans, germanes, avis, àvies, cangurs... És a dir, qualsevol de les persones que tenen cura d'ells i que vulgui compartir una estona de quietud, complicitat, descoberta i tot allò que les històries els hi suggereixin, puguin disposar d'uns contes que el nen o la nena coneix, ha mirat i compartit amb els seus companys i que li permet fer-los partícips dels seus descobriments.

La maleta dels contes viatgers passarà una setmana a cada casa i l'infant que se l'emporti, serà el protagonista en el moment en que se l'endu i en el de retorn, doncs les propostes que les omplen ofereixen moltes possibilitats d'interacció i diferents nivells de sensibilitats i retorns.

Hi trobem contes per explicar i mirar, un conte de la classe per construir de forma compartida, llibres amb propostes per passar estones i fer activitats amb els infants, caixa amb titelles per crear mons nous cada vegada que s'obre, àlbum amb fotografies de les persones i els espais amb qui es comparteixen les hores d'escola.

Abans de retornar la maleta, les families escriuen allò que els ha agradat o suggerit, una anècdota... d'aquesta manera trobem elements per poder parlar amb l'infant de com ha anat, d'allò que ha significat i la vivència que ha aportat la maleta a casa, tancant un cercle on l'infant és el protagonista.


Per saber-ne més, clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog